Uppsala en fantastisk mötesplats

De flesta har nog en relation till-, eller en bild av, Uppsala. Detta har under många år varit ett huvudsäte för akademisk bildning och med närhet till Stockholm är det många institutioner som byggts upp i och kring denna plats. Vid ett besök i Uppsala kan man nästan känna av att man rör sig i ett gränsland mellan två världar. Dels har man det gamla och det nya. Äldre kvarter och välbevarade byggnader som viskar om svunna tider, samsas med moderna köpstråk och nya byggnader. Dessutom finns det en del av staden som man bara får tillgång till om man är en av alla de studenter som rör sig i Uppsala. De många nationshusen är ståtliga och grandiosa där de tornar upp sig längs stadens gator och torg. För att få komma in på studentrestauranger och nationer behövs kår-legitimation. Dock kan man boka ett nationshus som lokal även om man skulle stå utanför den gemenskap som driver verksamheten i huset.

Atmosfären i stan och den stora kompetens som finns här, utgör ett perfekt klimat för en konferens där man vill tänka i nya banor och hitta en riktning för resten av året. Att boka in sig på konferens i Uppsala kan vara någonting som inte bara är en trevlig satsning på kort sikt utan också någonting som kan komma att betala sig stort över tid.

Konferensanläggningar att välja

Uppsala ligger endast timmen från Stockholm och just mellan dessa två historiska städer finns mängder av härliga konferensanläggningar att välja bland. De allra flesta ligger ostörda i vacker natur och det är lika enkelt att ta sig till konferenshotellen oavsett vilken stad man har som utgångspunkt. Happy Tammsvik har lång erfarenhet av att skapa konferens för företag, här hittar man fräscha konferenslokaler med mycket färg och humor i sinnet. Sitt läge vi Mälaren är knappast något som hamnar på minussidan.

Uppsala

För den som inte tidigare varit på besök i Uppsala finns det en hel del saker att uppleva och att få ta del av. Staden är en av de äldsta i hela landet och om man har intresse för historia är det roligt att få en rundvandring där man kan få höra lite mer om staden. Varför inte lägga in en guidad stadsvandring under konferensen så att alla deltagare får en möjlighet att inte bara prata jobb under er vistelse utan att också får se lite mer om Uppsalas historia och kulturarvet som finns tillgängligt. Det finns många trevliga konferensanläggningar i Uppsala och det rika kulturlivet är någonting som verkligen är värt att uppleva för den som har intresse för sådant. Om ni vill hitta rätt konferenslokaler för en kortare vistelse kan vi rekommendera ett flertal väletablerade och omtyckta anläggningar som under många år varit tongivande för konferenser i denna stad. Varför inte förlägga ett besök Uppsala vid er nästa konferens!


Publicerat

i

av

Etiketter: