Krusenberg herrgård

Krusenberg Herrgård - Välkommen

Krusenbergs Herrgårdär beläget strax utanför Uppsala vid den vackra Mälarens strand och var du än är på denna anläggning är du aldrig långt ifrån vattnet.

Huvudbyggnaden av herrgården har anor från 1600-talet men har kompletterat med andra byggnader genom åren. Herrgården rymmer nu moderna konferenslokaler och moderna flyglar i en inspirerande miljö, perfekt för alla olika typer av konferenser.

Herrgården uppfördes 1802 på grunden av ett gammalt kalkstensslott från 1640-talet och ritades av Nicodemus Tessin. Den enda flygeln som står kvar av originalbyggnaden kallas därav för Tessinflygeln.

Anläggningen erbjuder allt från konferenser och bröllop till spa-upplevelser eller sköna, avslappnande weekends i en vacker och anrik herrgårdsmiljö omgiven av natursköna vyer. Herrgården ligger enbart 25 minuter från Arlanda men du kan också nå Krusenberg via båt från Stockholm och Uppsala.

Konferenslokaler

Krusbergs Herrgård erbjuder lokaler i alla olika storlekar och stilar, med platser anpassade från 2 personer upp till hela 80. Den största lokalen är Sjösalen på 97 kv.m med vacker utsikt och öppen och ljus interiör.

Det finns även lokaler belägna i helt separata byggnader, som Trädgårdsmästarbostaden, med plats för upp till 10 i en bekväm miljö i eget hus, idealt för mindre, intima sammankomster.
Brygghuset, en vacker separat byggnad i två våningar intill Mälarstranden, har plats för upp till 12 personer på 27 kv.m och ger total avskildhet från resten av anläggningen.

Alla lokaler, oavsett storlek, är utrustade med blädderblock, projektor, ljudanläggning och kontorsmaterial. Vatten, godis och frukt serveras också i samtliga lokaler. WiFi finns på hotellet med en uppkoppling på 100mbit/sek och täckningen är komplett på hela anläggningen. Det finns även en gästdator att låna i receptionen.

Krusbergs Herrgård har även tagit fram lite ovanligare former av mötestillfällen, som inte nödvändigtvis sker i en traditionell lokal. Exempel på detta är Walk and Talk, där man promenerar tillsammans och samtalar under tiden, eller ett Powermöte där man arbetar stående och intensivt på kort tid för att fatta beslut.

  • Krusenberg Herrgård - Vy

Boende

Krusenbergs Herrgård har 60 rum uppdelade på 3 byggnader; Kavaljersflygeln med 34 rum, Bagarstugan med 21 rum och Tessinska flygeln, den äldsta delen av anläggningen, med 5 vackra herrgårdsrum inklusive en lyxig svit.

Huvudbyggnaden är hem till matsalar och salonger, där man kan inta en god middag i klassisk herrgårdsmiljö.

Alla rummen är vackert inredda med blommiga tapeter i riktig herrgårdsstil och samtliga är utrustade med kabel-TV, radio, telefon, skrivbord och strykbräda, samt ett badrum med dusch, WC, badrock, tofflor och hårfön. WiFi finns, som tidigare nämnt, i hela anläggningen, således även i rummen.

Dessutom har du som gäst hos Krusenbergs Herrgård tillgång till elbastu, tennis, boule, biljard, dart och bordtennis, så det finns något att aktiveras med i alla väder, både utomhus och inomhus.

Mat och dryck

Matteamet på Krusenbergs Herrgård har faktiskt vunnit en medalj i Culinary Olympics i Tyskland, så du kan förvänta dig god mat i vår restaurang. Lokala, närproducerade råvaror står i fokus och ett nära samarbete med producenterna ger matlagningsteamet en riktig passion för råvarorna de jobbar med. Köttet är till så stor del som möjligt svenskt och från Uppland, som lamm från Skebo gård. Menyerna följer årstiderna och värnar om miljön och man ser också traditioner som viktiga i skapandet av maträtterna. Köket erbjuder också en mycket väl framtagen vinlista för att komplettera din måltid.

Aktiviteter

Krusbergs Herrgårds närhet till Mälaren och naturen som finns precis in på knuten betyder naturligtvis oändliga möjligheter till naturnära aktiviteter, men herrgården kan även bjuda på andra möjligheter. Koppla av i herrgårdens spa till exempel, där många paket för just konferensgäster erbjuds. Ta en Fot de Lux behandling till exempel, eller en Face de Lux, eller en kombination av de två för att riktigt njuta och slappna av. Massage står naturligtvis på menyn och spat erbjuder även yoga, mindfulnessövningar, avslappning och meditation, eller varför inte avsluta ett möte med ett besök i bastun.

Man kan också få en avgiftade mineral kur för att bli av med alla miljögifter vi alla drar på oss. Krusbergs Herrgårds spa använder produkter från Kerstin Florian, där samtliga är helt ekologiska.

Det finns också tillfälle till att sporta på herrgården, med tennis, boule, biljard, bordtennis och andra sporter om man så vill. Varför inte ta sig ett dopp i Mälaren från bryggan nere vid sjön, kanske till och med efter en avslappnande bastu-stund?

Olika dryckesprovningar kan arrangeras efter behov och önskemål, likaså olika slags matprovningar. Kontakta personalen vid bokning för mer information om detta.
Krusbergs Herrgård har en lång och gedigen historia och man kan ta en guidad tur för att få veta mer om den eller besöka Skoklosters Slott som ligger i närheten och som dessutom kan nås med båt.

Naturligtvis, i en sådan grön omgivning, så finns också tillfälle till en runda golf. Krusbergs Herrgård samarbetar med två stora golfbanor: Arlandastad och Vassunda golfklubb. Greenfee kan bokas genom receptionen på herrgården.

Kontaktuppgifter

Telefon: 018 – 18 03 00
Adress: Krusenberg 436, 755 98 Uppsala
E-post: [email protected]
Hemsida: www.krusenbergherrgard.se