En kick-off ökar lagkänslan och motiverar företaget

Behöver ni väcka lagkänslan på företaget? Väder, vind, årstid, affärer, mycket jobb, privata problem och allt annat som kan påverka stämningen på kontoret. Ibland kan det vara bra att bara ge sig iväg en stund och göra något annat. Som en kick-off i kombination med en konferens. Vad gör man då under en kick-off?

Aktiviteter

Rollspel, matlagning, femkamp, forsränning, ridning, bergsbestigning, kluriga uppdrag, teater, ja listan kan göras lång och vilken aktivitet man väljer beror på vilket syfte man har med aktiviteten. Vid planeringen av aktiviteter vid en kick-off måste man givetvis utgå ifrån personalens fysiska möjligheter att delta. Att planera in en bergsbestigning med en grupp äldre medarbetare kanske inte är speciellt lyckat eller att rida i skogen med en grupp päls-allergiker är sällan uppskattat. I viss mån bör givetvis personalens intressen även tas i med i beräkningen. En lyckad kick-off är trots allt en kick-off som personalen uppskattar och det är ofta målet med en kick-off, det vill säga att visa uppskattning för personalens arbete, vilket man bäst gör med aktiviteter som passar personalens intressen.  Aktiviteten måste givetvis även anpassas till den plats man valt att hålla sin kick-off vid.

Plats och boende

Vid en kick-off är det vanligt att man lämnar kontoret för några dagar och tar sig iväg till en annan ort. Miljöombyte ger ofta positiva effekter på personalens motivation och därför är det vanligt att man byter stad. Det finns otaliga platser och ställen att hålla en kick-off på, vilket gör valet till en fråga som måste bearbetas av ledningen i planeringsstadiet. Många väljer att hålla kick-off på en konferensanläggning eftersom att man där både får tillgång till konferenslokaler och hotellrum, men även kan få hjälp med att utforma de aktiviteter man vill ska ingå sin kick-off.

Konferensanläggningar som erbjuder dessa möjligheter finns utspritt över landet, både i städerna och på landsbygden kan man hitta passande konferensanläggningar för en kick-off. Mellan Uppsala och Stockholm kan du hitta ett stort utbud konferensanläggningar, speciellt i området nära Bro och Bålsta. Anledningarna är så klart många att naturen är väldigt vacker, närheten till Uppsala, Stockholm och Arlanda. Thoresta Herrgård ligger just här, på lagom avstånd till allt och naturskönt så det beslår. För en kick-off passar Thoresta Herrgård utmärkt, man har gott om aktiviteter och det finns tillgång till golf som är populärt just vid kick-off. Bor ni kvar ett par dagar under konferensen och kick-offen så sover ni skönt i någon av de 40 rummen och 72 bäddarna som finns. 

Välj en anläggning utifrån era behov

Var man väljer att hålla sin kick-off beror på vad för syfte man har med kick-offen och vilka aktiviteter man planerar utföra. En bergsbestigning är svår att få till i storstan och teater är svårt att gå på ute på landet. Var man väljer att hålla till ger förutsättningar för de aktiviteter man kan utföra, vilket även årstiderna kan påverka. Det gäller därför att nog planera sin kick-off och gärna göra detta i god tid för att försäkra sig om att konferensanläggningen man önskar konferera vid är ledig och att de aktiviteter man vill utföra är möjliga.      


Publicerat

i

av

Etiketter: