Konferensplanering a till ö

Inför en konferens så är förhoppningsvis alla i gruppen fyllda av energi och redo för nya utmaningar. Ser man till att ordna en konferens som ger ännu mer av energi och positivt tänkande så finns det inget stopp på vad som kan hända! Det finns numera massor av nytänkande inom konferens och är man bara öppen för lite nyheter så kan nästa konferens komma att gå i ett helt annat tecken än vanligt.

Om man planerar en konferens som påminner för mycket om andra konferenser man tidigare anordnat så kan det leda till att deltagarna blir trötta och oinspirerade redan innan konferensens start och det vill man ju såklart inte. Se till att överraska deltagarna lite för varje konferens så att de hittar mer energi och inspiration än om allting bara är ”som vanligt”. Det kan vara allt från att hitta en ny konferensanläggning, kombinera det med aktiviteter, t.ex. utomhus. Det har gjort Friibergh Herrgård till ett populärt mål för just konferenser, ett konferenshotell som erbjuder en vistelse utöver det vanliga.

Temakonferens

Att sätta tema för konferensen kan vara ett bra sätt att hitta inspiration. Exempel på teman man kan ha att utgå från är Engagemang, Mod och Helhetssyn. Är det så att det är en tredagars- konferens så kan man se till att arbeta efter ett tema om dagen. Passar inte just dessa förslag så kan man enkelt plocka fram några teman som man själv tycker passar.

Att delegera ansvar och att tydliggöra målsättningar är fundamentala delar av en lyckad konferens liksom det faktum att låta ett proffs ta hand om det praktiska och att se till att utvärdera och vidareutveckla allt från konferensen efteråt. Ju fler konferenser ni håller desto mer erfarenhet får ni av hur en bra respektive dålig konferens är uppbyggd. Se till att ta vara på dessa erfarenheter inför nästa gång så att varje konferens blir bättre än den förra.

Att hitta balansen mellan konferenstid och fritid är viktigt då kvaliteten på fritiden under konferensen ligger till grund för hur man presterar under konferensen. Trevlig underhållning och utflykter alternativt andra aktiviteter är viktiga delar av konferensen helhet då detta kan föra deltagarna närmare varandra vilket i sin tur kan ge ökade chanser till bra resultat.


Publicerat

i

av

Etiketter: